Prev Next

2017-2018

Så er skoleåret 2017-2018 startet med 96 søde...

Læs mere

Teatersjov

Onsdag d. 10/8 var der teatersjov med alle...

Læs mere

Dejlig mad

På Hårslev Efterskole får vi dejlig mad, her...

Læs mere

Formålet med undervisningen i kristendomskundskab er, at eleverne erkender og forstår, at den religiøse dimension har betydning for livsopfattelsen hos det enkelte menneske og for dets forhold til andre. 
Ud fra tekster, dokumentarprogrammer, film, digte, musik etc., diskuteres emner omkring livs- og menneskesyn. Emner som f.eks. livet, døden, skam, skyld og straf, forståelse for religioner, kirkens rolle i samfundet diskuteres løbende.

Der inddrages bibelske fortællinger i forløbet. Fortællingerne vælges således, at de udfordrer eleverne til at give udtryk for holdninger og værdier.
Gennem arbejdet med afkodning af bibelske motiver, symbolik og temaer i elevernes omgivelser skærpes deres blik for de bibelske fortællingers indvirkning på kunst og kultur.

Gennem mødet med mennesker, der har en kristen selvforståelse og efterfølgende drøftelser heraf, udvikles elevernes selvstændige stillingtagen.
Ved lærerens præsentation og gennem egen undersøgende virksomhed i fx faglitteratur, på internettet og ved personlig kontakt får eleverne indsigt i et udvalg af ikke-kristne religioner og andre livsanskuelser. På baggrund af den erhvervede indsigt diskuterer eleverne forskellige forhold omkring de udvalgte religioner, sekter og livsanskuelser.

Faget er obligatorisk for 9. klasse og prøveforberedende. Prøven kan udtrækkes.

PROGRAM UGE 23
Mandag d. 4/6: Retur på skolen ml. kl. 12 og kl. 14.45. Fællesaften
Tirsdag d. 5/6: Frokost og hygge i kontaktgrupper
Onsdag d. 6/6: Mundtlige prøver
Torsdag d. 7/6: Mundtlige prøver
Fredag d. 8/6: Mundtlige prøver
Lørdag d. 9/6 og søndag d. 10/6: Weekend med aktiviteter

 
ADRESSE
Hårslev Efterskole
Hårslevvej 33
4262 Sandved


E-MAIL
info@haarslevefterskole.dk
TELEFONER
Mandag-torsdag: 9.00-14.00
Fredag: 9.00-12.00

Sekretær: 2444 6266

Lærerværelset: 4264 2266