Fysisk udfordring

Kort om valgfaget fysisk udfordring

Formålet med valgfaget Fysisk Udfordring er, at give eleverne indsigt – både teoretisk og praktisk – i forskellige træningsprincipper indenfor både styrketræning og konditionstræning. Dette skulle gerne resultere i, at eleverne gennem undervisningen selv opnår konditions- og styrkemæssige forbedringer, øget kropsbevidsthed, indsigt i egne grænser – samt gerne overvindelse heraf – og derved en større tro på egne evner. Eleverne skulle gerne opleve glæden ved fysisk aktivitet, individuel træning og indre konkurrence. Undervisningen henvender sig primært til elever der allerede har en vis grundform – uden dog at specificeres til eliten. Eleverne får desuden også en kort introduktion til arbejde med frivægte i skolens motionsrum.

Organisation:

Som anden valgfagsundervisning på Hårslev Efterskole vælger elverne for et halvt år af gangen.

Undervisningen organiseres med 1 dobbeltlektion og om ugen, med ca. 20 elever på holdet.