Teaterprojekt

Teaterprojekt

Formål:

Teaterprojektets formål er først og fremmest at udvikle og stabilisere fællesskabet på Hårslev Efterskole. I modsætning til den daglige undervisning, hvor eleverne arbejder mod egne mål, har teaterprojektet et fælles mål, nemlig teaterforestillingen, som alle bidrager til. Ingen elever skal have anledning til at føle sig mere betydningsfulde end andre.

Samtidig har eleverne mulighed for at udvikle og dygtiggøre sig indenfor de områder, som de vælger at beskæftige sig med.

Endelig får eleverne mulighed for at opleve vigtigheden af et godt og veltilrettelagt samarbejde, idet alle elementer afhænger af hinanden. Bliver nogle ikke færdige til tiden, vil det få konsekvenser for alle.

Indhold:

Lærerne har indledningsvis skabt en ramme for teaterforestillingen, som eleverne undervejs har mulighed for at sætte deres præg på. Det er typisk en klassisk historie, som er omskrevet i en sådan grad, at flest mulig elever kan deltage i forestillingen.

En teaterprojekt-forestilling skal være en sanselig harmoni af overdådige kostumer, imponerende kulisser, enestående dekorationer, forførende musik, farlig akrobatik, festlige danseoptrin, hjertegribende korsang og dramatisk formåen, alt sammen pakket ind i en god historie med plads til alle.

Eleverne vælger sig ind på en af følgende opgaver: kostumer, kulisser, regi, lys, dans, stunt og akrobatik, kor, musik og skuespil.

Arbejdsgrupperne ledes af en eller flere lærere, men eleverne har selv stor indflydelse på arbejdet og på formen.

Forløb:

Teaterprojektet varer to uger. Alle skolens lærere er involverede.

Efter et oplæg, fredag, vælger eleverne sig ind på det arbejdsområde, som de ønsker at beskæftige sig med.

Ugen efter arbejdes der i grupperne, og om fredagen begynder den store sammensmeltning af alle delelementerne.

Der er premiere mandag aften. Forestillingen spilles fem gange, to gange om aftenen for forældre og andre interesserede og tre gange om dagen for andre skoler og institutioner.